Loading...

A midsummer night^27s disco - από το Drama Club του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Ο Σαίξπηρ στη ντίσκο


Μία παράσταση- απόδραση που συνδύασε το θέατρο με τη διασκέδαση της ντίσκο, τη σαιξπηρική γλώσσα με τεράστιους γιακάδες και παντελόνια- καμπάνα, και φώτισε τα ερωτικά μπερδέματα μίας καλοκαιρινής νύχτας υπό το φως μίας ντισκομπάλας ήταν η φετινή παράσταση του Drama Club. Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίασε το έργο «A Midsummer Night’s Disco», μία ντίσκο διασκευή της διάσημης κωμωδίας του Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και στις έξι παραστάσεις της.


Η δράση του πολυπαιγμένου έργου του Σαίξπηρ μεταφέρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ενώ το μαγεμένο δάσος μετατράπηκε σε καλοκαιρινή ντισκοτέκ. Υπό τους ήχους των Bee Gees, της Donna Summer και όλων των χορευτικών επιτυχιών της εποχής εκείνης, εραστές, ξωτικά και μάστορες βρέθηκαν μπλεγμένοι στο κυνήγι του έρωτα με τον Όμπερον και την Τιτάνια να μεταμορφώνονται σε βασιλιά και βασίλισσα της πίστας και τον Πουκ σε δαιμόνια σερβιτόρα της ντισκοτέκ.


Οι μαθητές παρουσίασαν τον καλύτερό τους εαυτό μπροστά και πίσω από τη σκηνή, άλλοι παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας και άλλοι από τα παρασκήνια. Στη φετινή παράσταση του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχαν 35 ηθοποιοί. Η σκηνοθεσία ήταν του σύμβουλου-καθηγητή Άγγελου Κλωνάρη, η μουσική διδασκαλία της Όλγας Στέφα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χριστίνας Δουρής και οι χορογραφίες της Ιωάννας Μήτσικα.

 
 
 
 
 
 

Share